De geest van C. Roggen

Geschreven door Dyami Millarson

Het werk van meneer C. Roggen voelt heel persoonlijk aan. Zijn geest zit in zijn werk. Hij was de enige die in zijn tijd de woordenschat en grammatica van het Aasters grondig vastgelegd had door middel van zijn woordenboek Aasters en zelfstudieboek Aasters. Hij heeft veel betekend voor de documentatie van het Aasters.

Er zijn aanwijzingen dat meneer C. Roggen zijn tijd ver vooruit was en dat hij computers als de toekomst zag. Hij was zeer gefascineerd door computers en moderne technologie in zijn tijd. Hij zou het geweldig gevonden hebben als hij geweten had dat het Aasters later middels diezelfde technologie en het internet een nieuw leven zou gaan leiden. Ik weet wel zeker dat C. Roggen ons een warm hart zou toedragen en het bloggen zou zien als een geweldige kans voor het Aasters.

Het Aasters ging hem echt aan het hart en anders zou C. Roggen ook niet zoveel tijd besteed hebben aan het vastleggen. Het was ware liefde voor de taal en cultuur. Zal men zich nu ooit kunnen voorstellen hoeveel liefde en aandacht hij had voor het Aasters? Meneer C. Roggen had zelfs een telefoonnummer en adres opgegeven in zijn zelfstudieboek voor contact.

Het is alsof hij er nog is en ik een zo zou kunnen bellen. De geest van C. Roggen die nog voortleeft in zijn werk is een warme persoonlijkheid. Zijn geest geeft de indruk dat hij iemand was die je iedere vraag kon stellen. Echt jammer dat hij er niet meer is, maar zijn geest zal over ons en het Aasters waken. Wij zetten zijn werk voort. Wij werken in de geest van C. Roggen. Wij houden de herinnering aan zijn geest levendig met het behoud van het Aasters en wij beschermen de eer van een man die zijn leven aan het Aasters gewijd heeft.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s