Denk na voordat je wat zegt

Geschreven door Dyami Millarson

De oude Germanen hadden deze levenswijsheid al: de dwazen praten hun mond voorbij, de wijzen houden zich stil en wachten op hun moment om te spreken. Er is maar weinig in deze wereld dat echt zin heeft om te zeggen. Veel kan wel eventjes wachten.

Bijna alles, al meteen nadat het geuit is, blijkt eigenlijk geen zin te hebben. Daarom is het beter om eerst eventjes tot drie te tellen eer je wat zegt. Natuurlijk gaat deze wijsheid niet altijd op, maar het kan wel onnodige misverstanden voorkomen.

Vaak is het niet het juiste moment om een bepaalde waarheid te uiten. Je moet dan wachten tot het juiste moment zich daarvoor aandient. Dit is niet altijd even makkelijk, maar toch doet het ertoe in de interactie met mensen. Niet alles dat we willen zeggen is zo belangrijk, het is goed om wat te relativeren en de nietigheid van uitingen in te zien. Zo bereikt men meelevendheid en prettige omgang.

3 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s