Woarom wol ik nou Grunnegers leren?

Schreven deur Dyami Millarson

Vrouger haar ik nait docht dat ik ooit Grunneger toal leren zol. Moar nou ben ik wat older en wiezer worren. Ik zai nou ‘t belang ien van ‘t leren van ale toalen van Noord-Nederlaand en doarnoa hail Nederlaand. Ik wil mie goud ienleven kennen ien voaderlaandse geschiedenis en ik wil zulf geern ook ais integroatsie mit voaderlaandse kultuur en toal ervoaren en hou goud of dat mie òfgaait.

Zodounde ben ik op besef kommen dat ik ais ale toalen van Nederlaand leren mout om voaderlaand goud begriepen te kennen. Dat is woare geschiedenis, toal en kultuur van voaderlaand. D’r het altied zo’n bulte weest ien dit lutje laand en doarom vaalt ‘t nait mit om ais goud te verdaipen. Leren van ale toalen dij vanolds ien voaderlaand sproken worren helpt mie om haildaal te begriepen en vuilen hou stoer of ‘t is om goud mit Nederlaand te integreern.

Nederlaand is nait ‘n makkelk laand mit aal dij toalen. De woare geschiedenis mout nait vergetten worren. Ik dink dat ‘t veuraal belangriek is veur Nederlanders om zulf goud te zain houveul d’r te leren vaalt en dat wie zulf nog nait goud integreerd bennen ien ons aigen laand. Integroatsie mit Nederlaand veur Nederlanders deur toalen te leren is ‘n mooie leerzoame oetdoaging. Doarom wol ik geern Grunnegers leren. Vanzulf komt ‘t mie ook goud oet om Grunnegers proaten en schrieven te kennen omdat ik ien Grunneger toal ‘n kursus over Eilaandsters moaken wil veur Grunnegers.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s