Eerliek mit diezulf wezen!

Schreven deur Ken Ho

Eerliekhaid kin wel stoer wezen. As wie t over feiten hemmen, vaalt ‘t ons wel tou. Feiten binnen ja woarnemingen dij makkelk meten worden kinnen. Wat wie zeggen ken wel fout wezen, moar wieder is ter gain konsekwentsie meer. Ain mout allenneg zien fout ienzain en begriepen woarom òf t aans is. t Is makkelk ter overhìn te kommen.

Moar loat ‘t mie nou nait over gevuilens hemmen! t Is voak aibels oetdoagend om mit onszulf eerliek te wezen mit hou òf wie ons vuilen, loat stoan ze mit aanern te dailen. Moar krekt ligt hier ‘t belang van eerliekhaid. Zulf heb ik t onnervonnen hou veul òf t mie holpen het om over mien gevuilens te proaten veur lu dij mie goud verstoan. Hiermit bedoul ik, da’s lu vienen mouts dij die veur wèl òfs bis aksepteren zunner er kritisch tegenaan te kieken. Dat bedoult zeker nait dat dij die gain advies geven moggen, moar aal dat mout pas gebeuren as dij die haildaal veur wèls nou bis aksepteren. Aans waarkt ‘t gewoon nait, omwegen dij hemmen die nog aal nait begrepen hou òf t mit die ien ‘n kanner zit.

En hou blied zels die vuilen as mit die zulf eerliek west hes! Zulf as gainain vienen kens dij die begript, is t nait slim. Doe bis ien elk gevaal de ainegste dij veur dien gezondhaid zörgen mouts. En eerliek mit die zelf wezen ken ter enorm aan biedroagen, hur! t Is raais doarstoe meer over diezulf ontdeks. Hou meer òfs over diezulf waits, hou better òfs waits die tevreden te stellen! Dij raais om onze wereld kennen te leren ken pas beginnen, as diezulf kennen leerd hes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s