En grundläggande tvättning av sängen

Skrivet av Ken Ho

Igår har jag ansträngt mig att städa huset. Efter att ha förberett den vanliga frukosten som består av spannmål och äggbröd, började jag att dammsuga och tvätta golvet. Sen tog jag en kall dusch och var redo att göra mer. Jag såg att min pappas rum längre inte har tvättats och tyckte att medan min mamma försörjde sitt eget rum bra, min pappa inte gjorde det. Han ställer också mindre krav hur rummet ska tvättas än min mor, som vill att tvättande görs ordentligt. Så länge pappas rum blir stoftfritt, är han glad.

Jag hämtade dammsugare in i rummet och höll två madrasser ut ur sängen. Den madrass som ligger ovanpå den andra har ett täcke över sig och är vanligtvis rengjord. Den andra stannar kvar och blir aldrig förändrad. Således samlar sig mycket stoft ihop på sängen under madrasserna som aldrig borttagits. Den här gången ville jag rengöra sängen fullständigt.

Efter att ha borttagit de två madrasserna, vilka var tunga, blev det också lättare att tvätta fönster som lag nära sängen. Det fanns då mer utrymme att böja sig och sträcka sig till fönstren. Jag har rengjort den hela sängen och fönstren, vilket skulle ha varit omöjligt utan den här grundläggande rengöringen.

Dessutom har jag tvättat mitt rums gardin. Efter det hela arbetet har jag blivit mycket trött och har ätit mycket för middagen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s