Det är lovvärt att ta pauser

Skrivet av Ken Ho

Det består ett allmänt prestationskrav i vårt liv. Vi vill göra och uppnå mer och mer. När vi för första gången gör mer än vad vi är vana vid, känner vi förvisso bra, eftersom vi har åstadkommit vad vi inte orkade tidigare. Men intressant nog blir vi snabbt vana vid den nya prestationen, medan påfrestningen inte minskas. Så finns det den fara att vi känner utmattade medan vi inte är medvetna varför sådant händer. Det är därför att vi är vana vid de frukter som ansträngningen åstadkommer medan vi inte mer aktar på de nackdelar som den nämnda ansträngningen frambringar.

Det är hög tid att kunna ta det lite lugnt när våra kropp och själ ger oss den signal att stoppa. Det som vi nuförtiden känner till som burn-out kan vara helt enkelt ett tecken för oss att slappna av. Det som hjälper oss det mesta när det gäller utmattning kan vara att ta en paus. Att fortsätta är lovvärt, men att våga att ta det lugnt i en kultur där prestationskrav är högt och således varje person är för rädd att upphöra att arbeta för en stund, är ändå mer lovvärt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s