Att använda sin egen kroppsvikt för kroppsövning

Skrivet av Ken Ho

Det är en allmän uppfattning att när man vill träna sin kropp, man får gå till gymmet som håller olika slags maskiner redo för användning. Varje maskin kan hjälpa till att träna en specifik kroppsdel och det som gör gym så tilldragande är att apparaternas träningsmekanism är vetenskapligt belagd eller åtminstone bra utforskad.

Men för dem som inte vill betala för medlemskap i gymmet finns det ändå ett alternativ. Metoden heter kroppsviktsträning. Den är urgammal och har visat sig vara effektiv i en tid när gym inte än uppfunnits. Enkelt sagt använder man sin egen kroppsvikt som motvikt i sin träning i stället för fria vikter som man använder i gymmet. När man vill ändra vikten i träning, får man bara ändra sin kroppsställning (liksom att göra pull-up med en stång ovan huvudet är svårare än att göra detta med en bank som ligger framför dig). Man måste alltså vara medveten hur sin egen kropp funkar för att kunna använda den effektivt i sin träning. Det gör att vi känner oss också bättre i vår kropp.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s