Vardagligt samtal behöver bara ett litet ordförråd

Skrivet av Ken Ho

Undersökning visar att det behövs bara 1000 till 3000 ord på engelska för att kunna föra ett vardagligt samtal, där man pratar över sitt liv och andra händelser i allmän. Bestämd artikel the är det mest använda ordet, vilket följs av prepositioner, konjunktioner, pronomina och ett litet urval av vanliga verb, liksom att vara, att ha, att gilla och så vidare.

Detta visar att ordförråd inte avgöra det mesta i ett vanligt samtal. Det handlar ju snarare om korrekt uttal, vilket man lär sig genom upprepning. Ett bra uttal bildar en fast bas för att utveckla ens språkförmåga.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s