Färdigheter går aldrig förlorade

Skrivet av Ken Ho

Jag märker att färdigheter inte går förlorade även om jag inte har övat för en stund. Jag tror att när man har gjort något tillräckligt ofta och intensivt i en period, den färdighet som går ihop med övningen ska för gott sparas i minne. Till exempel, jag har för nästan en månad inte lagat en viss måltid, som jag tidigare förbereder ganska ofta. Den var kycklingfilé i vit sås (tillsammans med lök. ingefära, vitlök, bönor och andra saker) med långa makaroner. Men det överraskar mig att jag inte behöver att tänka innan måltiden är klar! Det verkar som att det sker av sig själv!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s