Att handla minskar ångest

Skrivet av Ken Ho

Det finns två typer ångest. Den reella ångesten och den inbillade. Den reella kan verkligen orsaka skador, medan den andra är avlägsen från verklighet. Vanligen handlar ångesten för inbillade faror om urångest, vilken var hjälpsam att skydda våra förfäder mot faror, liksom vatten, vissa djur liksom spindlar. Men i dagens samhälle har det förlorat sin betydelse tack vare förbättrad vetenskapsnivå, även om vi fortfarande känner oss otrygga framför de urgamla fasaväckande saker.

För att göra bort orationell ångest hjälper det föda att bara intala sig med ord. Det är klart att vi vet att ångest över vissa saker inte är överdrivna, även om vi inte vet hur vi ska ta bort ångesten. Jag tycker att det är viktigare att agera och handla. Det betyder att vi aktivt låter oss se att ångesten inte är begrundad på verkligheten. Genom att vara konfronterat med ångestobjekten genom handlingar, utvecklar vi också självförtroende.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s