Röra sig när man inte orkar tänka

Skrivet av Ken Ho

Har du någonsin upplevt det tillstånd där du inte orkar tänka längre medan du inte känner dig trött kroppsmässigt? För många består livet av att använda hjärnan i jobbet, liksom att sitta framför dator och att skriva på maskin. Eftersom automatisering är vanlig i dagens samhälle, har hårt arbete som kräver kroppsanvändande mestadels försvunnit.  Det leder till att det vanligaste arbetet som finns i marknaden kräver att hjärna används intensivt.

När det verkar som att vi inte längre kan tänka ut något, är det dags att röra oss lite. Själv åker jag lite runt ute lite och det känns mycket bättre när jag kommer tillbaka. Att göra något annat som kräver kroppslig rörelse kan lösa upp blockad i hjärnan. Så förblir man effektiv i arbete.

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s