konsistens är avgörande

Skrivet av Ken Ho

Vår hjärna fungerar så att vi lär oss nya saker bra när vi tar upp lite av dem varje dag över en lång tid. Framför allt när ämnet är svårt att förstå, ¨pågår inlärning när vi sover eller dagdrömmer. Information bearbetas i vårt så kallade viloläge.Stora uppfinningar sker i de oväntade ögonblicken, liksom hur matematikern arkimedes i Grekland har tänkt ur hur han kunde kontrollera om kungens krona verkligen gjorts av guld då han badade.

Det betyder att hårt arbete utan tillräckligt vilande inte leder till intellekt framsteg, eller i alla fall tar lång tid att uppnå det. För att utnyttja inlärningen medan vi vilar får vi vara konsistenta. Vi får lära oss en lite varje dag och resultaten ska vara tydlig med tiden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s