Att sova är den bästa medicinen

Skrivet av Ken Ho

Vår kropp vet det bästa för oss. I många fall läkas vår kropp automatiskt. Problemet uppstår när vi inte kan sova, liksom när vi är stressade, blir förkyld eller någorlunda inte sover bra. Då märker vi att vi känner oss svagare och är känsligare för sjukdom.

Förutom att ta in mediciner är det avis som vi ofta får när vi besöker en läkare att vi dricker mer vatten och sover mer. Mediciner kan hjälpa oss bekämpa virus och bakterier, men det är kroppens uppdrag att återhämta sig och återuppbygga det skadade immunsystemet. En patient som inte vilar tillräckligt kan trots medicinsk ingrepp bli sjuk återigen snabbt. Det är därför att det försvagade immunsystem inte har återhämtat sig och kan lätt attackeras igen av virus och bakterier.

Att sova ger vår kropp den bästa möjligheten att läka. Undersökning har visat att när vi inte sover tillräckligt i veckodagar, det bara kan utjämna en del av de negativa effekterna om vi sover mer i helg. Alltså det är viktigt att sova tillräckligt varje dag!

7 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s