Varför är det inte vettigt att argumentera i en relation?

Skrivet av Ken Ho

I skolar och arbetslivet är det normalt att diskutera med vänner och kollegor. Diskussion leder till en bättre förståelse för det problem som får lösas upp. Men i en relation är det helt annorlunda. Nämligen är den sorten problem sålunda annars att de inte kan behandlas på samma sätt som det kan med vanliga problem. Känslomässiga problem behöver ett annat tillvägagångssätt än logiska problem.

När argumentation uppstår, ligger det olika orsaker i bakgrunden. Ord är bara symptomen som visar på dem.  Anklagelser låter ofta irrationella och det bästa sättet att behandla argumentationen är att erkänna kärnproblemet och göra åtgärder mot det. När din väninna säger att du inte förstår henne, kan det bero på att hon inte känner sig uppskattad. Presenter, måltid i en restaurang, komplimanger och så vidare kan hjälpa det. När din vän säger att du är tråkig, kan det betyda att du får ge honom mer fritid att tänka över saker. Om du argumenterar med honom eller henne, kan det kännas som att du avvisar hur den känner sig. Att försöka att förstå varför en annan är arg är det första sättet att lösa upp problem i en relation. Att bli upphetsad och förargad omedelbart är förstås inte en bra lösningsmetod.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s