Att fokusera på olika delar av din kropp i träning

Skrivet av Ken Ho

För många betyder kroppsövning helt enkelt att röra sig. Det är sant överlag, men när man vill få mer fördelar ur övningen, får man tänka lite mer. Det är tillrådligt att utforska vilken kroppsdel som ansträngas av vilken övning. Liksom att åka tränar ens ben, alltså den nedre kroppsdelen och när man simmar, övas hela kroppen. För det sistnämnda beror det förstås på vilken simstil man använder, men på detta ingår en annan artikel senare.

Min vana är att fördela min uppmärksamhet över den övre kroppsdelen (skuldrorna uppåt till huvudet), bålen och den nedre kroppsdelen (benen nedåt till fötterna). Efter att mina ben blivit trötta efter springande den ena dagen, ska jag träna mina armar den andra dagen genom armhävning. Den tredje dagen ska jag göra situps och andra övningar som fokuserar på buken. Således får olika kroppsdelar hämta sig på olika tider medan övningen fortsätts.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s