Wij accepteren vanaf nu ook directe donaties

Geschreven door Dyami Millarson

Wij zijn door onze eigen gelden heen voor minderheidstalen en voor laatste sprekers nadat wij duizenden sinds 2016 geïnvesteerd hebben om de talen en de mensen bij te staan. Wij zijn zeer zuinig geweest met het geld en hebben niets verspild, maar toch is het nu vrijwel op. Vanaf dit moment is het dus aan onze lezers en volgers – zowel in den lande als in den vreemde – om ons taalinitiatief te helpen voortbestaan. Wij krijgen geen subsidie vanuit welke instantie dan ook. Dit komt door onze ongewone aanpak wat betreft het redden van talen en het ondersteunen van laatste sprekers. Eveneens zijn wij niet van plan ons aan te sluiten bij een of andere politieke partij. Wij willen ons niet met politiek bezighouden of ons er op de een of andere manier in mengen. Wij willen gewoon de mensen helpen hun taal en cultuur in stand te houden en onder de aandacht bij anderen te brengen. Dit kan geheel als burgerinitiatief.

Wij zijn hierdoor echter wel afhankelijk van burgerlijke steun alsook de steun van bedrijven die het nut ervan inzien om hun goede naam te verbinden aan ons liefdadigheidswerk. U kunt daarom vanaf nu direct aan ons een bedrag overmaken. Het maakt niet uit welk bedrag, want alle beetjes helpen maar met grotere bedragen zijn wij zeer zeker ook gered. Het eerstvolgende project is een reis naar China om aldaar te verslaan over de taal en cultuur, maar dat zal geschieden niet alleen in de wereldtaal het Engels, maar ook in kleine minderheidstalen. De relevantie van die kleine talen kan duidelijk gemaakt worden door de interactie met de exotische Aziatische cultuur van China; iedere taal biedt een eigen perspectief dat gehoord mag worden. De talen waar ik vooral in wil schrijven zijn de talen die ik in 2019 bestudeerd heb: het Sagelterlands, het Helgolands en het Elfdaals. Dit is tevens een voorbereiding op ons driedelige Europese project van 2020 waarvoor wij zullen afreizen naar de drie locaties in Noord-Europa waar deze talen gesproken worden.

Hieronder volgen de gegevens die u nodig hebt om een bedrag over te maken voor het taalinitatief van Operatie X. Zet er a.u.b. wel de juiste beschrijving bij.

IBAN: NL91 RABO 0160 6684 41

Naam: D. Millarson

Beschrijving: Donatie voor taalreis

Als u vragen hebt, kunt u mij altijd een persoonlijk bericht sturen: dyamimillarson@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s