Att hoppa hopprep

Skrivet av Ken Ho

Inte länge sen har jag börjat med att hoppa hopprep. Hemma finns det redan en hopprep som jag kan använda. Att hoppa hopprep är annorlunda är bara att hoppa, därför att hopprep kräver samordning mellan fötter och händer. Undersökningar har visat att att hoppa hopprep är effektivt för viktkontroll, eftersom när det riktigt utförs det kan frambringa mer kaloriförlust än andra sportsorter liksom att springa och simma.

Den hopprep som jag använder har en räknare som går upptill tusen hoppar. Jag orkar inte hoppa mer än fyrtio gånger innan jag får stoppa och vila. Således har jag som mål att åtminstone hoppa tusen hoppar i total för hela min träning. När jag blir starkare, ska jag kontrollera hur lång jag tar för att slutföra tusen hoppar. Och när jag ändå blir bättre med sporten, ska jag mäta min prestation i tidsintervall. Det betyder att jag ska försöka att hoppa för en viss period oavbrutet. Men därför är jag ändå inte bra nog. Jag ska fortsätta att träna innan min kropp orkar en intensivare träningsrutin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s